• Tréneri v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tréneri v škole.

                 Dňa 27. marca 2024 sa na našej škole predstavili s projektom „Tréneri v škole“. Bola to dvojhodinovka so športovou osobnosťou Barborou Mokošovou reprezentantkou v gymnastike a profesionálnymi trénermi.

                 Program Tréneri v škole je založený na prepojení športov, ktoré sa v pravidelnej rotácií na štandardných hodinách Telesnej a športovej výchovy (1. stupeň ZŠ) vykonávajú s deťmi pestrou pohybovou činnosťou. Program tým vytvára vzťah k pohybovej aktivite a žiak získava základné pohybové návyky v jednotlivých športoch. Dôležitý princíp programu je, že dieťa netlačí do konkrétneho športu, práve naopak, chceme, aby si dieťa vybralo šport, ktorý sa mu najviac páči.

                  Na hodinách Telesnej a športovej výchovy je naším cieľom rozhýbať všetky deti hravou formou. Naše deti boli úžasne a s veľkým zápalom a s pestrosťou sa zapojili do cvičenia. Bolo to super podujatie !!!

          • Zapojenie sa do výzvy

          • Ďakujeme skvelým deťom a p.učiteľkám, ktoré sa zapojili do výzvy a našli si tak v triede príležitosť porozprávať sa s deťmi o tolerancii a dôvodoch, prečo by ľudia s Downovým syndrómom nemali ostať na okraji spoločnosti. Fotografie sú z triedy 6.B, 2.D a 3.B. Posielam aj fotku môjho statočného kamaráta Sveťka, ktorý ďakuje za podporu 😊Pekný deň!

          • Svetový deň vody 22. marca 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody 22. marca 2024.

            Aj naši žiaci vo svojom vyučovacom procese sa podrobné učia o vode ,  táto tematika  ich veľmi zaujíma .V rámci informatiky si pripravili samostatnú prácu – projekt voda na Witheboard- -Biela tabuľa. Aj hodiny chémie sú obohatené  o poznatky o vode .Je to vzácna tekutina, spoznávajú vlastnosti, štruktúru vody ,čistenie vody v ČOV samozrejme vedia aj ,čo je kolobeh vody. Pri tejto príležitosti im vyučujúci z chémie vypracoval –„ Kvíz o kolobehu vody „ https://learningapps.org/34531278  V. Ch.