• Veľká súťaž o výpočtovú techniku !

          •  

            Naša škola môže už čoskoro získať výpočtovú techniku od Lidla v hodnote 5 000 až 40 000 eur, v závislosti od počtu žiakov.

             

            Stačí sa zapojiť do projektu „Slovenskô ako maľované". Tento projekt zahŕňa aj súťaž pre školy pod záštitou Ministerstva školstva SR.

             

            Od 2. mája 2022 môže každý, kto nakúpi potraviny v Lidli, podporiť svoju školu a pomocou hlasovacieho kódu na stránke malovaneslovensko.sk prispieť k jej výhre. Šancu hrať o novú techniku majú automaticky všetky základné i stredné školy.

             

            Spoločne to zvládneme

             

             

             

            https://www.lidl.sk/c/malovaneslovensko/s10012393

             

             

             Vedenie školy

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • V dňoch 22. a 23. 4.2022 prebiehal na našej škole zápis do 1. ročníka. Budúci prváčikovia odchádzali šťastní a rodičia spokojní. Na všetkých sa tešíme.

          • Dopravné ihrisko Galanta

          • Vo štvrtok a piatok sa deti zúčastnili dopravnej výchovy v Galante, prostredníctvom ktorej sa zvyšuje povedomie detí a mládeže v oblasti dopravnej bezpečnosti. Opierajúc sa o dlhoročné skúsenosti v tejto oblasti, dopravná výchova je poskytovaná atraktívnou formou. Deti a mládež nadobúdajú vedomosti nielen prostredníctvom teórie, ale aj praktickej časti. Deti sa vrátili plné zážitkov a tešia sa, kedy to zažijú znova. 

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Námestie pred Mestským kultúrnym strediskom je dnes dejiskom programu Dňa Zeme.

            Primátor Dušan Badinský ohlásil správu, ktorá poteší tých, ktorým záleží na zodpovednom prístupe k životnému prostrediu.

            Dnešným dňom bol otvorený projekt Komunálny materiálový kruh Senec, ako prvý na Slovensku. Projekt spája separovanie odpadu a obehovú ekonomiku.  V jeho centre je výroba papiera z celulózy získanej regeneráciou zozbieraných kartónových nápojových obalov známych ako tetrapaky. Výrobky z takto zhotoveného papiera potom môžu používať školy a inštitúcie v obciach, kde boli obaly zozbierané. /zdroj: www.senec.sk/

            Podujatia sa zúčastnili žiaci 3. ročníkov.

          • Privítali sme jar

          • Na každom poschodí našej školy, v triedach, na oknách je všetko krásne farebné. Privítali sme jar. Veľkonočné sviatky pominuli a zostali krásne spomienky. 

        • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA NA ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023
          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA NA ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023

          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA NA ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023

             

            Milí rodičia,

             

            v termíne

            piatok 22. apríla 2022 od 14.00 do 18.00

            sobota 23. apríla 2022 od 08.00 do 12.00

            sa uskutočnia zápisy žiakov do 1. ročníka základných škôl pre školský rok 2022/2023:

             

            • na ZŠ J. G. Tajovského, Tajovského 1, Senec
            • na ZŠ, Mlynská 50, Senec
            • na ZŠ, Kysucká 14, Senec
            • na ZŠ s VJM Alberta Molnára Szencziho, Nám. A. Molnára 2, Senec

             

            za dodržania aktuálnych protipandemických opatrení.

             

            Zápis sa bude konať prezenčne, zúčastní sa ho dieťa a obaja zákonní zástupcovia dieťaťa. V prípade, že sa z vážnych dôvodov nemôže zápisu zúčastniť niektorý zo zákonných zástupcov, treba postupovať podľa usmernenia z MŠVVaŠ SR:

            https://www.minedu.sk/usmernenie-k-prijimaniu-deti-na-vzdelavanie-v-zakladnej-skole-na-skolsky-rok-20222023/

             

            Elektronické prihlášky na vzdelávanie v základnej škole budú k dispozícii na webových sídlach základných škôl od 1. apríla 2022:

             

            https://zstajovskehosenec.edupage.org/

            https://zssenecmlynska.edupage.org/

            https://zskysuckasenec.edupage.org

            https://zsamszencziho.edupage.org/

             

            Prihlášku odporúčame vyplniť už pred príchodom na zápis a v prípade možnosti ju priniesť do školy vytlačenú, ale nepodpísanú (podpisovať sa bude až na mieste).

            Elektronická prihláška sa považuje za akceptovanú až po jej podpísaní na zápise.

             

            Ak dieťa dovŕši do 31. 8. 2022 šesť rokov, je povinnosťou zákonného zástupcu prihlásiť ho na plnenie školskej dochádzky v základnej škole, a to aj v prípade, že zákonný zástupca uvažuje o odklade školskej dochádzky alebo sa u dieťaťa objavil problém, ktorý si bude vyžadovať špeciálny prístup.

             

            Deti s odloženou školskou dochádzkou, ktoré boli na zápise minulý rok (k školskému roku 2021/2022), sú povinné prísť znovu na zápis.

             

            Podľa platnej legislatívy žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt, ak zákonný zástupca pre svoje dieťa nevyberie inú základnú školu. Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej, ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie.

            Legislatíva k zápisu detí

            Ak by ste potrebovali riešiť nejakú špecifickú situáciu, môžu vám pomôcť nasledujúce zákony a nariadenia:

             

            • zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
            • § 19, § 20, § 23, § 24, § 25 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
            • vyhláška Ministerstva školstva SR č. 320/2008 Z. z. o základnej škole
            • v súlade s ustanovením zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov bolo vydané Všeobecne záväzné nariadenie mesta Senec č. 2/2018 (ďalej len „VZN“) a Dodatok č. 1 k VZN mesta Senec č. 2/2018, ktorými sa určujú školské obvody pre základné školy mesta Senec, kde si rodičia v prípade nejasnosti môžu zistiť, do ktorého školského obvodu sú na základe bydliska zaradení. Ďalšie informácie k zápisu nájdete vo VZN mesta Senec č. 5/2015 o povinnom zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky;

            VZN mesta Senec sa nachádzajú na stránke: https://www.senec.sk/sk/clanok/vzn-tykajuce-sa-oblasti-skolstva?versionNumber=6&previewMode=true

             

             

            Ako zapísať dieťa do základnej školy?

            Do prvého ročníka môže nastúpiť dieťa, ktoré v čase nástupu na povinnú školskú dochádzku dovŕši 6 rokov a dosiahne školskú spôsobilosť.

            Zápis pre školský rok 2022/2023 sa týka detí s dátumom narodenia od 1. septembra 2015 do 31. augusta 2016.

             

            Pri zápise je potrebné predložiť nasledujúce doklady:

             

            • rodný list dieťaťa
            • občiansky preukaz zákonných zástupcov
            • potvrdenie o prechodnom pobyte (ak trvalý pobyt nie je v Senci)
            • v prípade zdravotne postihnutého dieťaťa doklad o jeho zdravotnom postihnutí
            • v prípade dieťaťa, ktoré je v starostlivosti zariadenia pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, doklad o odbornom posúdení pripravenosti dieťaťa na školu (ak ho v čase zápisov už majú)
            • ak je výkon rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu upravený súdom, zákonný zástupca dieťaťa preukáže pri zápise zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti

             

            Škola bude pri zápise požadovať osobné údaje a predloženie dokladov dieťaťa a zákonných zástupcov podľa platnej legislatívy.

             

             

             

            Kto posúdi, či je dieťa pripravené na vstup do školy?

            Na jednej strane sú to, samozrejme, rodičia, ktorí vidia svoje dieťa a môžu vnímať jeho prednosti i rezervy. Na druhej strane by rodičia mohli požiadať o konzultáciu pedagóga v MŠ, ako on vníma dieťa z pedagogického hľadiska a či prípadne navrhuje nejaké odporúčania na prácu doma. No a v konečnom dôsledku je to detský psychológ, ktorý cielenými diagnostickými prostriedkami dokáže posúdiť pripravenosť dieťaťa s ohľadom na nároky školy, na jeho sociálnu i emocionálnu pripravenosť.

             

             

            Existuje možnosť predčasného nástupu do školy?

            Ak zákonný zástupca dieťaťa požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky  výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, je povinný k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Zároveň treba doložiť potvrdenie o plnení povinného predprimárneho vzdelávania z príslušnej materskej školy. Bližšie informácie ohľadom tohto potvrdenia sa nachádzajú v aktuálnom usmernení ministerstva školstva:

            https://www.minedu.sk/usmernenie-k-prijimaniu-deti-na-vzdelavanie-v-zakladnej-skole-na-skolsky-rok-20222023/

             

             

            Čo ak s dieťaťom, ktoré by malo začať plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole, žijete v zahraničí alebo plánujete do zahraničia odísť?

            Dieťa musí byť riadne prihlásené do základnej školy v Slovenskej republike. Zákonný zástupca dieťaťa písomne požiada riaditeľa tejto školy o povolenie vzdelávania v škole, ktorá sa nachádza mimo územia Slovenskej republiky.

             

             

            Čo ak má dieťa dvojité občianstvo a trvale žije na území iného štátu?

            Ak má dieťa trvalý pobyt v zahraničí a tam bude navštevovať základnú školu, zákonný zástupca nemá na Slovensku záväzky týkajúce sa plnenia povinnej školskej dochádzky.

             

             

            Ako postupovať v prípade odídencov z Ukrajiny?

            Na našej stránke https://www.senec.sk/sk/aktualita/aktualne-informacie-tykajuce-sa-pomoci-utecencom-z-ukrajiny poskytujeme informácie pre utečencov z Ukrajiny.

            Na konci textu, v časti Prílohy/súbory sa nachádza U S M E R N E N I E pre cudzincov (z vojnovej oblasti), ktorí hľadajú pre dieťa základnú alebo materskú školu na území mesta SENEC.

          • Senecká skokanská latka – 35. ročník

          • Po vyše 3 rokoch sa obnovila obľúbená atletická súťaž v skoku vysokom Senecká latka na ktorej súťažili základné školy nášho mesta. Podujatie perfektne zorganizovala ZŠ A. Molnára v Senci. Po prvý raz  súťažili aj naši žiaci  a môžeme ich premiéru hodnotiť ,ako  pomerne vydarenú a dokonca  náš žiak  Lukáš T. zo 4.C  získal 3 miesto diplom a medailu.

            Senecká skokanská súťaž 2022 bola vydarená športová akcia, veľkým kladom bolo nadšenie, elán a športové nasadenie všetkých pretekárov.

            Blahoželáme celému tímu našich skokanov za kvalitné výkony a tešíme sa na ďalšie športové podujatia v našom meste. Senec

            V.Ch.

          • Finančná gramotnosť vo výuke

          • Žiaci 1. B triedy v rámci výchovno -vyučovacieho procesu uplatnili finančnú gramotnosť vo výuke. Prostredníctvom zadanej úlohy si uvedomili skutočnosť,že peňazí  majú vždy obmedzené množstvo a preto sa museli rozhodnúť,čo si môžu kúpiť.

          • Okresné kolo Pytagoriády

          •     Dňa 29.marca 2022 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola matematickej súťaže Pytagoriády-P3,P4.

            V danej súťaži žiaci okrem  matematických vedomosti preukazujú aj  šikovnosť v rýchlosti riešenia daných úloh, t.j. body žiaci získavajú nielen za správne odpovede, ale i za čas.

            • V kategórii P4 súťažili:
            • Adam  M.  10-12.m úspešný riešiteľ
            • Šimon K.  10-12.m úspešný riešiteľ
            • Matej   Z.    úspešný riešiteľ
            • Ondrej Š. úspešný riešiteľ

             

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme.

            Vedenie školy

          • Šaliansky Maťko

          • Našej žiačke Angele K. ďakujeme za reprezentáciu školy na okresnom kole súťaže Šalianskeho Maťka a srdečne blahoželáme ku krásnemu 3. miestu.

        • Stretnutie s malou Táliou
          • Stretnutie s malou Táliou

          • Dnes sa žiaci tretích a štvrtých ročníkov zúčastnili na divadelnom predstavení v Mestskom kultúrnom stredisku v Senci.

            O 10,00 hod. DDS pri ZUŠ Bernolákovo 

                                  Zuzana Spodniaková: Budúcnosť pod ľadom

             

            O 12,00 hod. Divadlo Wonderland, Bratislava 

                                  Arnošt Goldflam: Dievčenská šatňa

            Ďakujeme za zážitok

             

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe detských recitačných kolektívov a divadiel poézie. 

            15. marca sa v našej škole súťažilo. 

            V poézii sa žiaci umiestnili nasledovne:

            1. miesto Tobias I. z 3. B triedy

            2. miesto Michal M. z 2. A triedy a Júlia B. zo 4. C triedy

            3. miesto Laura R. a Boris J. z 2. A triedy

             

            V próze sa žiaci umiestnili nasledovne:

            1. miesto Angela K. z 2. B triedy

            2. miesto Liana B. zo 4. B triedy

            3. miesto Alexandra S. zo 4. A triedy  a Matej Z. zo 4. C triedy

             

            Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov. 

          • ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA

          •    Základná škola, Kysucká 14, Senec

                                                                            oznamuje rodičom, že ZÁPIS  DETÍ  DO  1. ROČNÍKA

            na školský rok 2022/2023 sa uskutoční  prezenčne v budove školy na Kysuckej ulici 14 v čase: 

             

             piatok 22.4.2022 od 14,00 hod. do 18,00 hod.

             sobota 23.4.2022 od  8,00 hod. do 12,00 hod.

             

            Zapisujú sa deti narodené od 1.9.2015 do 31.8.2016

             

            Podrobnejšie informácie budú zverejnené neskôr na stránke školy

             

          • SPOLU MÚDREJŠÍ 3

          • Naša škola sa na základe záujmu učiteľov a žiakov sa už tretíkrát zapojila do výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania „Spolu múdrejší 3“.

        • 22. marec Svetový deň vody
          • 22. marec Svetový deň vody

          • Svetový deň vody, ktorý pripadá na 22. marec, poukazuje na dôležitosť zabezpečenia dostatku zdravotne bezpečnej vody pre každého človeka na Zemi.

            Cieľom školy je poukázať na skutočnú cenu vody pre všetkých ľudí a tiež na to, ako sa dá lepšie chrániť tento životne dôležitý zdroj.

            V tento deň na hodinách prvouky, prírodovedy, biológie a v ŠKD sa učitelia so žiakmi budú venovať aktivitám, ktoré podporia informovanosť žiakov o nenahraditeľnom význame vody.

             

        • Teplákový deň
          • Teplákový deň

          • Vážení rodičia, milé deti

            V piatok 18. marca 2022 bude niečím iným ako ostatné dni v týždni, pretože sa celá "škola oblečie do teplákov." Jedinečnú šancu prísť do školy v teplákoch, cítiť sa pohodlne a neriešiť, čo ráno na seba obliecť majú všetci žiaci aj učitelia. Pevne veríme, že tento neobyčajný „Teplákový deň“ nebude posledný na našej škole.