• Návšteva redakcie časopisu Maxík

          • Vďaka aktivite žiakov zo 4.A a 2.B sa na besedu do našej školy o časopise Maxík vybrali jeho redaktori.

            Pani Danuša Faktorová deťom predstavila celý proces tvorby časopisu, pýtala si od detí rady, ako by mohli časopis zlepšiť a ukázala im aj svoje knihy.

            Jej kolegyňa deťom z kníh pani Faktorovej čítala a dostali od vydavateľstva darčeky v podobe časopisov Zvonček a Enviráčik, ktoré tiež vychádzajú vo vydavateľstve Daxe.

            Po besede boli naši žiaci pozvaní do vydavateľstva, aby mohli celý proces tvorby a tlače časopisu vidieť.

             

            Takto zhodnotili návštevu našej školy v redakcii Maxíka:

            "Dnes dve milé besedy v ZŠ na Kysuckej 14 v Senci. Žiaci 2. B pod vedením tr. uč. Eleny Bolfovej aj žiaci 4. A pod vedením tr. uč. Márie Hrtanovej odoberajú Maxíka a pracujú s ním na rôznych vyučovacích hodinách. Život diskutovali, zaujímali sa o jeho tvobu, predstavili nám svoje mesto.  Ukážky z mojich kníh čítala moja redakčná kolegynka Baška Dorušiaková. ďakujeme za príjemné dopludnie.Dnes dve milé besedy v ZŠ na Kysuckej 14 v Senci. Žiaci 2. B pod vedením tr. uč. Eleny Bolfovej aj žiaci 4. A pod vedením tr. uč. Márie Hrtanovej odoberajú Maxíka a pracujú s ním na rôznych vyučovacích hodinách. Život diskutovali, zaujímali sa o jeho tvobu, predstavili nám svoje mesto.  Ukážky z mojich kníh čítala moja redakčná kolegynka Baška Dorušiaková. ďakujeme za príjemné dopludnie."

          • Čítanie s Mrkvičkom

          • "Pani učiteľka, v knižnici bola kniha, ktorú sme nesmeli otvoriť!" pribehli deti s červenými nosmi a líčkami z knižnice!

            "Ja si ju pôjdem požičať!" prekrikovali sa jeden cez druhého.

            "A že ak otočím stranu, tak ošediviem!" s nadšením referovali o besede Čítame s Mrkvičkom.

            "Aj pani kuchárky vedeli, že ideme do knižnice, lebo nám urobili mrkvová polievku."

            Aj pani vychovávateľka ocenila pána spisovateľa, že do besedy zapájal aj deti a odfotila aj spomínané knihy, ktoré prišiel prezentovať.

            Verím, že táto návšteva podporí žiakov v čitateľskej gramotnosti.